''Als die Rus de stekker eruit trekt, kan Vitesse gewoon omvallen''

0
''Als die Rus de stekker eruit trekt, kan Vitesse gewoon omvallen''

PEC Zwolle wil de aansluiting vinden met de subtop in Nederland. De club uit Overijssel is zeer ambitieus, maar timmert volgens voorzitter Adriaan Visser wel realistisch aan de weg. PEC Zwolle lanceert een aandelenplan en wil niet werken met het 'Vitesse-model'.

"Daar hebben wij het met elkaar over gehad", vertelt Visser in gesprek met Voetbal International. "Wij vinden dat de club eigendom is van de regio, van de mensen die hier wonen. Om dan PEC aan één individu te verkopen... Voor mijn geef je dan toch je ziel en zaligheid aan één man. Zolang hij voor zijn speeltje wil betalen gaat het goed. Maar als die Rus bij Vitesse de stekker eruit trekt, kan een club gewoon omvallen."

PEC Zwolle gelooft niet in dat model en besloot om maximaal veertig procent van de aandelen te verkopen. Dat moet leiden tot meer financiële armslag. "We zijn bereid het salarisplafond wat omhoog te stuwen", geeft Visser aan. "Tegelijkertijd blijven we realistisch: als Frans van Seumeren of de eigen van Vitesse echt de portemonnee trekt, kunnen wij niet concurreren."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!