Obispo blij met verhuur: ''Ik maak nu echt een stap omhoog''

0
Obispo blij met verhuur: ''Ik maak nu echt een stap omhoog''

Armando Obispo speelt komend seizoen op huurbasis voor Vitesse. De 20-jarige verdediger wordt voor een seizoen uitgeleend door PSV. In Arnhem wil Obispo ervaring opdoen in de Eredivisie. 

"Ik heb bij PSV in de selectie gezeten. Twee seizoenen op rij. Maar ik heb nauwelijks gespeeld", vertelt Obispo aan het Eindhovens Dagblad. "Vorig jaar zelfs helemaal niks. Ik heb alleen duels meegemaakt in het beloftenteam. Ik maak nu echt een stap omhoog."

Bij Vitesse hoopt Obispo een basisplek af te kunnen dwingen. "Ik ben nog jong en Vitesse heeft geen enkele toezegging gedaan, maar ik kom hier puur voor de basis", stelt de PSV'er, die deze zomer ook andere opties had. "Er waren meer clubs in de markt s. In de eredivisie en in het buitenland. Maar Vitesse had het beste verhaal.Ik moet de staf de komende weken maar overtuigen. Het woord is nu aan mij."

Hoewel Obispo regelmatig op de bank zat bij de hoofdmacht van PSV, bleef zijn speeltijd de afgelopen seizoenen beperkt tot twee invalbeurten. "Schwaab en Viergever raakten ook nog nooit eens geblesseerd. En een jaar eerder was dat met Schwaab en Isimat-Mirin. Ik breng zodoende weinig ervaring in de eredivisie mee. Maar ik ben strijdbaar. Dit is een bewuste keuze. Een vervolgstap in mijn loopbaan. Ik heb wat tijd in te halen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!