''Fred Rutten wil nog trainer zijn, dat kan ook in Nederland''

0
''Fred Rutten wil nog trainer zijn, dat kan ook in Nederland''

Fred Rutten duikt de laatste tijd regelmatig op bij NEC, maar wat is nu precies zijn rol bij de club uit Nijmegen? Trainer Rogier Meijer vindt het in ieder geval fijn om af en toe te 'sparren' met de oefenmeester, die al bijna 700 dagen zonder club zit. 

"Je moet er niet te veel achter zoeken. We drinken een kop koffie en praten over voetbal", legt hij uit op de website van de Gelderlander. "Dat hebben we nu één keer gedaan, maar dat gaat vaker gebeuren. Als onervaren hoofdtrainer kan ik veel van hem leren. Over groepsprocessen, over de omgang met individuele spelers. Fred heeft in de top gewerkt, een jongen als Ibrahim Afellay zien doorbreken. Ik wil weten hoe hij dat allemaal ervaren heeft", aldus Meijer. 

Algemeen directeur Wilco van Schaik is ook blij met de aanwezigheid van Rutten. "Fred vindt het leuk om hier te zijn vanuit de relatie die hij met Ted (van Leeuwen, red.) en met mij heeft. Bovendien kent hij Marcel Boekhoorn (de grootste geldschieter, red.) ook. Thats it", reageert hij. "Maar Fred wordt hier op korte termijn geen trainer of technisch directeur, Fred heeft andere ambities op trainersgebied dan NEC op dit moment", constateert Van Schaik.

Zaakwaarnemer Kees Ploegsma senior bevestigt dat de 58-jarige Rutten, die in het verleden onder meer werkzaam was bij FC Twente, het Duitse Schalke 04, PSV, Vitesse, Feyenoord, Al-Shabab uit Saoedi-Arabië en Maccabi Haifa, nog niet met pensioen wil gaan. "Fred wil nog trainer zijn. Dat kan in het buitenland zijn, maar ook bij een goede club in Nederland", besluit de belangenbehartiger. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!