Room dankt Vitesse: ''Ik heb mijn rugzak verder gevuld''

0
Room dankt Vitesse: ''Ik heb mijn rugzak verder gevuld''

Eloy Room was jarenlang een vaste waarde bij Vitesse. De doelman blinkt dit seizoen uit in de Amerikaanse Major League Soccer. Afgelopen weekend wist hij met zijn team Columbus Crew de Amerikaanse titel te pakken.

"Ik ben groot geworden bij Vitesse, maar heb daarna mijn rugzak nog verder gevuld”, legt Room uit in De Gelderlander. "Ik was reserve bij PSV, maar trainde elke dag op topniveau. Ik maakte de Champions League mee. Ik beleef het voetbalavontuur van Curaçao. Met de Gold Cup en interlands in de Caribbean. Al die bagage wordt uitgepakt in de MLS."

De titel werd gehaald via het Amerikaanse play-off systeem. "Dat systeem van de play-offs is voor ons Europeanen wennen, maar Amerikanen smullen er van. Sounders staat voor de vierde keer in vijf jaar in de finale. En Seattle won ook twee keer."

Hij moet door de coronacrisis nu wel langere tijd zonder zijn familie. "Ik heb de geboorte (van zijn dochter Lala, red.) meegemaakt in Nederland. Mijn vrouw en kind zijn vervolgens een tijd bij mij geweest, hier in Amerika. Maar door corona werd alles anders. Een permanent verblijf was niet toegestaan, alleen een toeristenvisum. Ze zijn nu in Nederland. Ik maak niet alles rond Lala mee. Dat is moeilijk.

Nu mag hij eindelijk weer terug naar Nederland. "Ik kijk ook uit naar mijn reis terug naar Nederland. Naar vrouw en kind. Ik heb hier de honden. Beertje en Moon. Dat is nog een beetje thuis van huis. Die vliegen uiteraard ook mee."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!