Cornelisse trots: ''Dat had ik nog niet op mijn achttiende''

0
Cornelisse trots: ''Dat had ik nog niet op mijn achttiende''

Enzo Cornelisse is bij Vitesse aan zijn doorbraak bezig. Het jonge talent is daarmee de tweede in zijn familie die het geelzwarte shirt draagt. Vitesse TV ondervroeg zoon Enzo en vader Tim.

"Bij de F'jes speelde iedereen kluitjesvoetbal", vertelt vader Tim Cornelisse over de eerste voetbalervaring van zijn zoon. "Je kent het wel, maar hij ging buiten het kluitje staan. Dan werd die bal naar hem toe geschoten en zo scoorde hij aan de lopende band. Dat vond ik wel opvallend dat hij toen al dat inzicht had."

Naast de familieband die ze hebben ziet vader Tim als voetballers niet direct een vergelijking. "Wij zijn twee totaal verschillende voetballers. Als ik zie waar hij nu staat, op welk niveau, dat had ik nog niet op mijn achttiende. Dat is een talent wat hij in zich heeft en waar hij jarenlang aan heeft gewerkt. Ik denk dat Enzo in potentie een betere voetballer is."

Ook Enzo's oom Yuri en zijn opa waren profvoetballer. Het voetbaltalent lijkt dus in de genen te zitten. Daar is vader Tim het mee eens. "Dat kan je wel stellen, dat is een duidelijk bewijs dat het doorgegeven is. Ik hoop dat het, naarmate het doorgegeven wordt, steeds beter wordt."

Hij vond het debuut van zijn zoon wel erg spannend. "Een trotse vader. Ik was echt heel gespannen voor de wedstrijd. Dat is niet dat ik geen vertrouwen in hem heb. Je hoopt gewoon dat het goed gaat en dat hij de dingen goed doet. Zodat hij kan terugkijken op een goed debuut."

Enzo Cornelisse volgde als kind ook de carrière van zijn vader op de voet. "Ik heb achteraf ook achteraf te horen gekregen dat ik erbij was in Bremen en in Liverpool, maar dat heb ik zelf niet bewust meegemaakt. Maar ik heb het wel allemaal gezien", vertelt hij met een knipoog.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!