Streuer: ''Hij liet nooit met zich sollen, hij zit er bovenop''

0
Streuer: ''Hij liet nooit met zich sollen, hij zit er bovenop''

Pascal Jansen is voorlopig hoofdtrainer van AZ na het ontslag van Arne Slot. De 47-jarige oefenmeester was nooit eerder hoofdcoach in de Eredivisie.

Jansen was in het verleden succesvol als trainer van Jong PSV, waarmee hij in zijn tweede seizoen als vierde in de Keuken Kampioen Divisie eindigde. Jansen was ook nog hoofd opleidingen in Eindhoven en bekleedde die functie ook bij Vitesse en Sparta Rotterdam.

"Een prima, gedreven jongen met veel voetbalverstand", typeert Jan Streuer, technisch directeur van FC Twente en voorheen van Vitesse, hem in de Volkskrant. "Hij was jong voor een hoofd opleiding, maar liet nooit met zich sollen, hij zit er bovenop."

De voetballoopbaan van Jansen stopte al op twintigjarige leeftijd na een knieblessure. Hij werd vijf jaar jeugdtrainer bij Haarlem en ging daarna met Rinus Israël als assistent mee naar de Verenigde Arabische Emiraten.

"Volgens mij belde hij me op. Of hij meemocht", blikt Israël terug. "Ik kende hem helemaal niet, maar zei: is prima, joh. Nooit spijt van gehad, we hebben het daar heel leuk gehad. Hij is bezeten van het spelletje, leergierig, zelfbewust en superserieus op de trainingen. Na ons mooie avontuur kwam hij nog wel eens langs. Sociaal type, heel anders dan ik, haha."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!