Bosz baalt van druk programma: ''Ze zijn bijna allemaal twijfelgevallen''

0
Bosz baalt van druk programma: ''Ze zijn bijna allemaal twijfelgevallen''

De gevolgen van de coronacrisis hakken er flink in bij het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. De voormalig trainer van Ajax merkt dat de spelers niet okselfris zijn doordat de competitie weken heeft stilgelegen.

De voetballers in Duitsland moeten veel wedstrijden in korte tijd spelen, terwijl er totaal geen wedstrijdritme is waardoor veel spelers pijntjes hebben. Leverkusen speelt komende vrijdag tegen SC Freiburg. Dat is het vierde duel in elf dagen tijd. Of hij op al zijn spelers een beroep kan doen is de vraag.

''Ze zijn bijna allemaal twijfelgevallen. Voor onze manier van spelen hebben we spelers nodig die 100% fit zijn'', stelt de oefenmeester op de persconferentie. Dat veel spelers een twijfelgeval zijn, is volgens hem niet zo vreemd.

''Voetbal is een contactsport. Je krijgt tikken die je tijdens de wedstrijd niet voelt. Pas een paar dagen later vraag je je af: wat is er met die plek? Dat hoort erbij en is goed op te vangen als het nog even duurt voor de volgende wedstrijd gespeeld moet worden. Maar als je snel weer moet spelen, valt het niet mee om op tijd weer hersteld te zijn.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!