Voormalig-Vitessenaar: ''Van die keuze heb ik nooit spijt gehad''

0
Voormalig-Vitessenaar: ''Van die keuze heb ik nooit spijt gehad''

Veel voormalig profvoetballers blijven na hun carrière actief in de voetbalwereld. Dat geldt ook voor Igor Gluscevic, die van 2004-2006 voor Vitesse uit kwam.

"Ik ben drie jaar scout geweest voor Liverpool en heb daar ontzettend veel geleerd. Na drie jaar had ik een nieuwe uitdaging nodig. Toen heb ik besloten voor een toekomst als zaakwaarnemer te gaan. Van die keuze heb ik nooit spijt gehad", vertelt Gluscevic in ELF Voetbal.

"Je moet talent hebben hiervoor. Dat heb ik. Talent om te voelen welke spelers bij welke club passen. En je hebt veel contacten en talenkennis nodig. Je moet het wereldje kennen. Dat is allemaal op mij van toepassing", vervolgt hij. "Tijdens mij carrière heb ik met veel mensen gewerkt van wie ik veel geleerd heb. Met sommigen heb ik nog steeds contact."

"Jan Smit bijvoorbeeld. Een praktische ingestelde voorzitter. Een zakenman, maar met gevoel voor spelers. En ook Han Berger, destijds (technisch, red.) directeur bij FC Utrecht, spreek ik nog geregeld. Onlangs overleed een man aan wie ik veel te danken heb: mijn grote vriend Bosko Bursac. Dankzij zijn hulp kwam ik ooit naar Nederland", gaat de voormalig aanvaller verder. "Van mijn teamgenoten uit die tijd heb ik nog het vaakst contact met Kuijt, Stefaan Tanghe, Rob Maas en Stijn Vreven."

"Ik denk dat mijn bedrijf inmiddels heel sterk is en nog veel sterker zal worden. Wat dat betreft is een bedrijf net als een voetbalcarrière: je begint met niks en moet alles in het werk stellen om te groeien", geeft Gluscevic aan. "Toen ik bij Liverpool vertrok, moest ik vanaf nul beginnen. Vandaar dat ik veelal jonge spelers in mijn stal heb. Spelers die zelfs ook druk bezig zijn met groeien. Zo werkt het met een bedrijf ook."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!