De Visser gelooft in 'absoluut supertalent': ''Moet nú gebeuren''

0
De Visser gelooft in 'absoluut supertalent': ''Moet nú gebeuren''

Dat Bertrand Traoré kan voetballen staat buiten kijf, maar zijn belofte heeft hij nog altijd niet ingelost. Meesterscout Piet de Visser heeft zijn hoop in de oud-speler van Vitesse echter nog altijd niet opgegeven. 

"Bertrand was een absoluut supertalent", zegt De Visser in gesprek met Voetbal International. Als tiener maakte de momenteel 24-jarige aanvaller de overstap naar Chelsea. "Chelsea volgde hem al langer. Eens in de zoveel tijd zit er echt een bijzondere jongen tussen. Dat was Bertrand. Hij was snel, behendig, technisch onderbouwd, vaardig, slim. Hij had alles."

Bij de Londense grootmacht kwam hij niet volledig tot wasdom. "Hij rendeerde niet als nummer 10, maar was ook geen echte nummer 9. In de jeugd van Chelsea ging het al vaak over zijn laatste bal. Zijn afronding maar ook zijn laatste pass was nog te vaak onvoldoende. Voor iemand met zijn capaciteiten was zijn rendement te laag. Juist dat maakt het verschil tussen een talent en een absolute topspeler", luidt het vervolg.

Ook bij Olympique Lyon is hij niet onomstreden. En dat moet hij wel worden, weet De Visser. "Die wisselvalligheid moet er een keer uit. Ik hoop nog altijd dat hij op een dag de absolute top haalt. Memphis Depay laat zien dat je die stap bij Lyon kan maken. Voor Bertrand moet het dan wel nú gebeuren", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!