Zestal oud-Vitessenaren mag weer trainen in de Verenigde Staten

0
Zestal oud-Vitessenaren mag weer trainen in de Verenigde Staten

De oud-Vitessenaren mogen de eerste stap zetten naar een hervatting van het dagelijks leven in de Verenigde Staten. De spelers in de Major League Soccer mogen zich weer op de club melden voor individuele training.

De organisatie van de MLS heeft het nieuws bekendgemaakt via de officiële kanalen. Vanaf woensdag 6 mei mogen profvoetballers weer gebruik maken van clubfaciliteiten om individueel aan de slag te gaan. Het medisch personeel van de clubs is wel verplicht om de spelers na afloop te ontsmetten, zodat het risico op verdere besmetting verkleind wordt.

Het coronavirus zorgt voor veel problemen in de Verenigde Staten. Het hervatten van MLS-wedstrijden lijkt daarom voorlopig niet haalbaar. De Amerikaanse bond liet eind april al weten dat er in ieder geval tot 15 juni geen wedstrijden zijn en dat er voorlopig geen transfers afgesloten mogen worden.

Er zijn nogal wat oud-Vitessenaren in Amerika te vinden: Eloy Room speelt bij Columbus Crew, Kelvin Leerdam bij Seattle Sounders, Maikel van der Werff bij Cincinatti en Alexander Büttner bij New England Revolution. Guram Kashia en Vako Qazaishvili spelen op het tweede niveau bij San José Earthquakes,

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!