Terugblik naar tijdperk Jordania: ''Theo vertrouwde het niet''

0
Terugblik naar tijdperk Jordania: ''Theo vertrouwde het niet''

Aanvankelijk leek 16 augustus 2010 een feestdag te zijn voor Vitesse. Door de nieuwe eigenaar, Merab Jordania, zou de club er flink op vooruit gaan. Het scheelde echter weinig of Jordania was nooit eigenaar geworden.

"Er ontbrak een handtekening’, weet Esther Bal nog. "Paul van der Kraan was op vakantie in Amerika. Marie José Helle was als commercieel directeur tekenbevoegd, maar had geen idee waarvóór ze moest tekenen. En Paul had slecht bereik."

"Wij waren allemaal erg positief over de komst van Jordania. Het was heel spannend, dynamisch", vervolgt ze in Voetbal International. "Maar Theo vertrouwde het niet. Het zou gevolgen hebben voor zijn eigen positie, maar het ging hem vooral om de club. Hij zei toen al: 'Dit is het begin van het einde'." De clubicoon werd twee maanden later ontslagen.

"Merab heeft een heerlijk gevoel voor humor", aldus de voormalig persvoorlichter van Vitesse. "Maar als hij zijn zin niet krijgt, kan hij vrij primitief reageren. “Ik trek je kop eraf”, heeft hij tegen mij weleens gezegd. Dat was normaal in Georgië. Ik was daar niet van onder de indruk. Hij was het ook zo weer kwijt." Een vergelijkbare opmerking richting algemeen directeur Joost de Wit leverde hem een stadionverbod én taakstraf op.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!