Oud-speler Vitesse: ''Mijn directe tegenstander bleek corona te hebben''

0
Oud-speler Vitesse: ''Mijn directe tegenstander bleek corona te hebben''

Robin Gosens heeft een heftige periode achter de rug. De oud-speler van Vitesse speelde mee in het Champions League-duel tussen Atalanta Bergamo en Valencia, dat nu wordt gezien als bron van het kwaad van de coronauitbraak in Europa.

"Op dat moment dacht ik dat het de mooiste wedstrijd uit mijn loopbaan was tot nu toe", vertelt Gosens in Tubantia. "We wonnen met 4-1, het was een fantastische avond, maar op de tribune begon de ellende misschien. En -  dit is misschien dramatisch gesteld - was het voor sommige supporters het begin van het einde. Mijn directe tegenstander bleek ook corona te hebben. Ik heb geen symptomen gehad."

Gosens houdt zich goed aan de regels in Italië. "We mogen naar buiten om de hond uit te laten, maar we zijn nog wat bang. Als je zo lang je huis niet hebt verlaten, word je schichtig", aldus de Duitser, die niet naar zijn vaderland afreisde. "Onze families wilden graag dat we terug zouden komen. Wij ook, in Duitsland heb je meer vrijheid, maar het mocht niet van de club."

De coronauitbraak heeft veel met de voetballer in Bergamo gedaan. "Het is normaal een drukke stad, opeens werd het stil, dan hoor je elke sirene. Het was traumatisch om in het epicentrum te zitten en helend tegelijk. We zijn veranderd als mens. Vrijheid en gezondheid hebben we altijd voor lief genomen. Dat doen we niet meer en ik hoop dat iedereen daar anders in wordt."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!