Pröpper in lockdown: ''Voor Rocky moeilijk te begrijpen''

0
Pröpper in lockdown: ''Voor Rocky moeilijk te begrijpen''

Ook in de Premier League ligt het voetbal stil. Voormalig Vitesse-speler Davy Pröpper slijt daardoor zijn dagen in zijn huis in Brighton, want in Engeland geldt een lockdown.

"Het is aanpassen", zegt Pröpper in gesprek met De Gelderlander. "Maar tot dusver gaat alles goed. In ons gezin is iedereen gezond. Voor Rocky (dochter, red.) is dit allemaal wel moeilijk te begrijpen. Ik besteed veel van mijn vrije tijd met haar. Dat is mijn grootste hobby."

De speler van Brighton & Hove Albion moet wel wennen. "Engeland is moeilijk voor te stellen zonder sport", geeft de 28-jarige middenvelder aan. "Maar ik denk dat iedereen nu begrijpt dat dit groter is dan sport en dat we dit met zijn allen moeten bestrijden. Engeland loopt in de coronacrisis net achter Nederland aan. De maatregelen verrassen me daarmee niet."

"Of we de competitie uitspelen, is onduidelijk", vervolgt de international. "Ik waag me niet aan voorspellingen. En een oplossing heb ik ook niet. Ik denk alleen dat veiligheid voor alles gaat en dat voetbal nu niet het belangrijkste is. Onwezenlijk is alles wel. Normaal gesproken vieren we vakantie als het voetbal stil ligt. Nu zitten we als gezin heel veel binnen."

Pröpper neemt het leven nu zoals het is. "Ik denk dat heel veel mensen het nu heel erg lastig hebben", beseft hij. "Die mensen wil ik heel veel sterkte wensen. Stay safe. Dat is nu het belangrijkste."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!