''Nee toch, dacht ik. Nog meer gezeik met die Arnhemmers''

0
''Nee toch, dacht ik. Nog meer gezeik met die Arnhemmers''

De laatste jaren heeft FC Lienden zich steeds meer weten te ontwikkelen. Een toppunt in de opmars van het kleine clubje is de beker-overwinning op Vitesse in 2008.

"Vooraf ging het er in de kantine niet vriendschappelijk aan toe tussen supporters, om het netjes te zeggen", vertelt Dietrich Zaaijer in De Gelderlander. "Ik dacht: laat Vitesse maar scoren, zodat het niet spannend wordt en het volk uit Arnhem snel vertrekt."

"Maar net op dat moment hoor ik hard gejuich. Schiet Erik (De Kruijk, red.) tien minuten voor tijd de 1-0 binnen. Nee toch, dacht ik. Nog meer gezeik met die Arnhemmers", vervolgt de kantinebeheerder. Tien minuten later floot de scheidsrechter af.

"De Vitesse-supporters vertrokken gelukkig snel en ik vroeg aan de burgemeester of ik een feest mocht geven in de kantine. Had-ie liever niet", blikt hij terug. "Ik zei dat ik iedereen kende en verantwoordelijk stond voor wat er zou gebeuren. Het werd een geweldig feest en om half twee ’s nachts gingen we door naar café Torenzicht..."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!