Darri hervindt zich in Turkije: ''Had van deze club nooit gehoord''

0
Darri hervindt zich in Turkije: ''Had van deze club nooit gehoord''

Hij doorliep de jeugdopleiding van Vitesse, maar brak nooit door in Arnhem. Bij Heracles lukte het Brahim Darri wel. Desondanks verliep het daar ook niet soepel en is hij via N.E.C. en FC Den Bosch in Turkije terecht gekomen bij Fatih Karagümrük.

"Ik heb het Turks voetbal wel met een schuin oog gevolgd, toen Sneijder en Van Persie hier voetbalden. Maar van het bestaan van deze club had ik nog nooit gehoord, eerlijk gezegd”, bekent Darri bij Voetbalzone.

“Ik had in eerste instantie zoiets van: de tweede league in Turkije, moet ik daar naartoe? Ik heb mezelf als speler best wel hoog zitten", vervolgt hij. "In het eerste gesprek was de president direct zo duidelijk, hij zei: ‘We moeten kampioen worden, we moeten naar de Süper Lig en dat gaan we halen’. In het hotel waar ik sliep, zag ik iedere dag nieuwe spelers komen."

"De president betaalt de salarissen uit eigen zak, zonder sponsor. Hij is heel betrokken, komt geregeld de kleedkamer in. De president heeft er ook een vermogen in gestoken, dat houd je niet voor ogen. Dat kan je niet doen als je niet ambitieus bent”, vertelt de aanvaller.

"Mensen denken misschien: 'Oh, hij speelt op het tweede niveau van Turkije en is misschien vakantie aan het vieren'. Nee, echt niet", maakt hij duidelijk. "Ik wil Nederland niet tekort doen, maar de beleving is ook bizar. Ik heb bij Heracles voor fantastisch fanatiek publiek gespeeld, in een vol stadion, daar passen vier keer zoveel mensen in als bij Fatih Karagümrük. Maar ze maken hier minstens zoveel lawaai, omdat ze zó fanatiek zijn. Het is af en toe net een kleine Kuip."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!