''Vond het onbegrijpelijk dat ik niet ben doorgebroken bij Vitesse''

0
''Vond het onbegrijpelijk dat ik niet ben doorgebroken bij Vitesse''

Brahim Darri doorliep de jeugdopleiding van Vitesse en werd lang een groot talent genoemd, maar doorbreken deed hij niet. Niet bij Vitesse, wel bij Heracles Almelo.

"Ik zag al mijn leeftijdsgenoten, Memphis Depay, Terence Kongolo, Jetro Willems, spelen en ik deed dat niet bij Vitesse. Ik had zoiets van: ik zit bij het nationale jeugdteam en verdien ook mijn kans", vertelt Darri aan Voetbalzone. "Ik vond het onbegrijpelijk dat ik niet ben doorgebroken bij Vitesse, ik was destijds topscorer van de beloftencompetitie samen met Jürgen Locadia. Ik kreeg mijn kans niet." 

"Als jonge jongen word je helemaal gek gemaakt. Bij Vitesse kregen de huurlingen van Chelsea nu eenmaal voorrang, waardoor ik besloten heb om verder te gaan", legt hij uit. Dat werd eerst op huurbasis naar De Graafschap en in januari 2015 naar Heracles Almelo.

Desondanks verliet hij na avonturen bij NEC en FC Den Bosch via een achterdeur Nederland. "Ik volg alles nog met een schuin oog en kijk naar mijn oude clubs of bepaalde spelers. Oussama Idrissi spreek ik nog veel en ik ben er heel trots op hoe hij aan het presteren is. Ik ben wel gaan denken: dat kon ik misschien ook", geeft hij toe.

"Ik weet nog dat ik heel goed begon bij Heracles. De potentie was er, alleen de focus en de wind in de rug was er niet altijd", licht Darri toe. "Ik raakte op verkeerde momenten geblesseerd, of deed verkeerde dingen. Dan kan je alleen het jezelf verwijten. Misschien kom ik ooit nog terug naar Nederland, de mensen weten wat voor speler ik ben en dat heb ik voor mezelf achtergelaten. Ik ben nog te jong om ergens spijt van te hebben."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!