''Dan was dat geld niet bij Vitesse terechtgekomen, maar bij mij''

0
''Dan was dat geld niet bij Vitesse terechtgekomen, maar bij mij''

Glenn Helder maakte in 1995 de fraaie overstap van Vitesse naar Arsenal. De oud-prof liep daarna financieel binnen, maar gaf het geld net zo snel weer uit. Helder wil wel een kanttekening plaatsen.

"De verhoudingen zijn sinds de tijd dat ik voetbalde nog veel schever geworden", blikt hij terug in Voetbal International. "Wat ik per jaar verdiende, krijgen sommigen nu per maand. Een half jaar na mijn overgang naar Arsenal werd het Bosman-arrest ingevoerd en begon het tijdperk van het écht grote geld."

"Weer een jaar later was ik transfervrij geweest en hadden ze in Londen geen 5,4 miljoen gulden voor me hoeven te betalen", vervolgt Helder. "Dat geld was niet bij Vitesse terechtgekomen, maar bij mij. In de vorm van een hoger salaris en pakweg anderhalf miljoen aan tekengeld. Dan had ik iets langer de tijd gehad om alles te verbrassen", reageert hij met een knipoog.

Helder verdiende bij Vitesse drie jaar lang honderdduizend gulden bruto. Hij reed er een Golf VR6 en had daarmee de duurste auto van de selectie, terwijl zijn zaakwaarnemer Rob Jansen hem nog vaak waarschuwde. "Maar ik was stronteigenwijs", meent Helder. "Als speler van Vitesse had Rob me al eens bij hem op kantoor uitgenodigd."

Jansen wilde iemand inschakelen om Helder te helpen met geld om te gaan. "Wat deed ik? Met die VR6 van me, reed ik tegen een boom. En niet met twintig of dertig kilometer per uur, maar dubbel zo hard. Ik belde Rob: Sorry, Rob, auto-ongeluk gehad. Zo gek was ik. Niet te helpen. Als ik naar Rob had geluisterd, was ik multimiljonair geweest. Maar dat deed ik niet", aldus Helder.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!