Zorgen bij oud-speler Vitesse: ''Hopen dat mijn moeder niks overkomt''

0
Zorgen bij oud-speler Vitesse: ''Hopen dat mijn moeder niks overkomt''

Wiljan Pluim vertrok vier jaar geleden naar Indonesië. De oud-speler van Vitesse maakt zich vanuit het Aziatische land zorgen over zijn moeder vanwege het coronavirus.

"We hebben overwogen tijdelijk terug te gaan naar Nederland, vooral vanwege mijn moeder", vertelt Pluim in Voetbal International. "Zij heeft een dwarslaesie, zit in een rolstoel. Ze woont nog op zichzelf, kan nog zelf koken en wassen, en krijgt zorg aan huis ter ondersteuning."

Pluim, die twee jaar geleden zijn vader verloor na jarenlange gezondheidsklachten, besloot in Indonesië te blijven. "Als wij naar Nederland waren gegaan, dan hadden we toch niet bij haar kunnen komen. Dus dat had niet zoveel zin gehad. Zij valt in de groep van mensen die nu extra risico lopen."

"Het idee dat ze besmet zou kunnen raken door de mensen die haar thuis verzorgen, maakt me wel bezorgd", vervolgt Pluim. "Maar we kunnen niks doen. Alleen elke dag Facetimen. En hopen dat haar niks overkomt."

De oud-speler van Vitesse hoopt dat het coronavirus in Indonesië beperkt blijft. "Hier neemt het aantal besmettingen ook snel toe, al is erg onduidelijk hoeveel het er precies zijn. Indonesië is best een arm land, de gezondheidszorg is niet zo goed geregeld als in Europa."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!