Majoor blikt terug: ''Ik zag mijn jongensdroom ineen storten''

0
Majoor blikt terug: ''Ik zag mijn jongensdroom ineen storten''

Hij mocht bij Vitesse voetballen in de jeugdopleiding en droomde van uitkomen in het eerste elftal van de Arnhemse club, maar waar het veel van zijn teamgenoten wel lukte, werd de kans van Renald Majoor van hem afgenomen.

"In de staf zat ook een elftalleider, van begin veertig. Hij zorgde dat alle randzaken goed geregeld waren", weet Majoor nog. "Hij wist dat ik een moeilijk jeugd had gehad. Hij bood me een keertje aan, dat als het makkelijker voor me zou zijn, ik bij hem kon blijven slapen. Dat deed een jongen van de B1 ook weleens, zei hij."

"Toen kwam het moment dat die jongen er een keertje niet was. Ik zat daar alleen met de elftalleid in huis. Hij kwam dicht bij me zitten. Ik was twaalf, voelde me ongemakkelijk", vertelt hij in Helden. "Hij vroeg me te gaan liggen en begon aan mijn broek te zitten. De man trok mijn broek uit en betastte me."

"Voor mijn gevoel heeft het een minuut geduurd. Toen schoot ik rechtop en duwde hem weg", gaat hij verder. "Er schoot van alles door m'n hoofd. Ik kon geen kant op, durfde 's avonds niet te gaan slapen, want ik vertrouwde het niet. En wat ging ik zeggen? Ik keek tegen iedereen op, het waren mensen die mij naar een hoger plan konden brengen. Zo dacht ik toen..."

"Na de vakantie brak ik tijdens een gesprek met mijn mentor van De Glind", herinnert Majoor zich. "Hij stelde me vervolgers allerlei vragen, over waar ik was betast. Mijn adoptieouders stonden er op dat er aangiften zou worden gedaan. Ik ging een tijd niet naar Vitesse, zag mijn jongensdroom ineen storten. De elftalleider werd geroyeerd en de ouders van mijn teamgenootjes werden ingelicht."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!