Van Wolfswinkel: ''Dat heb ik de laatste zes maanden wel meegekregen''

0
Van Wolfswinkel: ''Dat heb ik de laatste zes maanden wel meegekregen''

Net als in Nederland wordt er ook in Zwitserland niet gevoetbald vanwege de coronacrisis. Het Alpenland legde als eerste competitie in Europa het voetbal stil. Voormalig Vitesse-spits Ricky van Wolfswinkel weet niet wanneer hij weer in actie kan komen voor FC Basel.

"De komende maanden gaat denk ik nog veel vastgehouden worden aan de huidige beperkingen en afgesproken regels", zegt hij. "De impact die dit op iedereen heeft is enorm. Hopelijk kunnen we de schade enigszins beperken en dan terugkijken op een 'leerproces' voor het geval er in de toekomst weer iets gaat komen dat het leven en de economie stil gaat leggen. Want dat gaat hoe dan ook weer eens gebeuren."

Van Wolfswinkel heeft sowieso al een krankzinnig seizoen, want de spits bleek na een hersenschudding een aneurysma in zijn hersenen te hebben. In februari maakte de oud-spits van Vitesse zijn rentree, maar daarna volgde een terugslag. Inmiddels kan Van Wolfswinkel weer spelen. Alleen gooit de coronacrisis roet in het eten.

"Ik ben helemaal fit en mag al weer even alles doen. Ik ben weer helemaal gezond verklaard dus hoop dat we binnen afzienbare tijd weer wat kunnen gaan trainen en of wedstrijden spelen", zegt Van Wolfswinkel in het Algemeen Dagblad. Toch kan hij ook relativeren. "Je gezondheid is alles. Dat heb ik de laatste zes maanden wel meegekregen."

"Maar hopelijk gaat het snel weer de goede kant op en kunnen we weer gewoon vrij bewegen en met een bal op het veld staan", vervolgt de 31-jarige aanvaller. "Dat gevoel heb ik dit seizoen al te vaak moeten missen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!