Room: ''Ben als een dief in de nacht vertrokken uit Amerika''

0
Room: ''Ben als een dief in de nacht vertrokken uit Amerika''

Eloy Room maakte vorig jaar de overstap van PSV naar Columbus Crew. De oud-doelman van Vitesse keerde echter snel terug naar Nederland, omdat hij een eventuele lockdown in de Verenigde Staten niet wilde afwachten. Zijn vriendin is half april namelijk uitgerekend.

"In een aantal staten zitten steden al op lockdown en toen ik die berichten hoorde heb ik heel snel geschakeld", vertelt Room in gesprek met Voetbal International. "Ik had al met de club een overeenstemming dat ik terug mocht vliegen in de dagen voor de bevalling om die mee te maken. Het wordt ons eerste kindje. Stel je voor dat ik in lockdown zit en mijn vriendin zonder mij bevalt?"

De voetbalbond wilde liever dat Room in de Verenigde Staten zou blijven, maar na een aantal gesprekken stemden ze toch in. "Ze wilden alleen dat ik mezelf even uit de schijnwerpers zou houden en niets over mijn vlucht op social media zou zetten. Ik ben dus een beetje als een dief in de nacht vertrokken", aldus Room.

"Eerst naar het vliegveld van Detroit en toen zes uur naar Amsterdam", geeft de doelman aan. "Ik vermoedde dat het vliegtuig behoorlijk leeg zou zijn, maar toen ik bij de gate kwam hoorde ik allemaal Nederlanders. Ze wilden allemaal snel naar huis."

De geboorte van zijn eerste kindje wordt nog wel een dingetje tijdens de coronacrisis. "Rond de bevalling wordt het nog wel even kijken hoe we alles regelen. Ik mag er als enige bij zijn en daarna moeten we wachten met bezoek van familie en vrienden. Het is al met al een gekke tijd."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!