Room geniet in Amerika: ''Ik hang ook de toerist uit''

0
Room geniet in Amerika: ''Ik hang ook de toerist uit''

Eloy Room en Alexander Büttner zijn volledig op hun plaats in de Verenigde Staten. Beide spelers kwamen in het verleden voor Vitesse uit, maar kijken nu hun ogen uit in Amerika.

"Het is hier totaal anders dan Europa. Ik vind het geweldig. Amerika is in alles groots. Dat zit in de afstanden, de mensen, het enthousiasme en ook de tegenstellingen. Ik ben hier helemaal op mijn plaats", zegt de voormalig goalie van Vitesse in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De doelman merkt dat het grootste verschil het reizen is. "Dat maakt de competitie ook extra zwaar. Van vliegen word je moe. We maken roadtrips, zijn vaak langere tijd van huis", vervolgt Room, die er ook een voordeel van ziet. "Ik zie zo de steden van Amerika wel. We kunnen óók altijd even relaxen. Ik heb Toronto bezocht, Vancouver, Los Angeles en natuurlijk New York. Voetbalden we in het Yankee Stadium en konden we daarna Manhattan bekijken. Ja, ik hang ook de toerist uit. We zijn er toch, niet dan?"

Ook Büttner geniet in de Verenigde Staten, al ziet hij ook nadelen. "Er is nog tijdsverschil. Dat is naar Nederland negen uur in het westen en zes uur in het oosten. Het is niet even bellen naar de Achterhoek. Zit mijn vader daar midden in de nacht ineens rechtop in bed", zegt Büttner.

"De Major League Soccer loopt van maart tot en met oktober. Er is geen zomerstop. Op het veld ben ik bezig met het keepersvak. Maar voor de bevalling gaat alles opzij. Dan duik ik zo het vliegtuig in naar Nederland", zegt Room.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!