''Soms hoop ik stiekem dat ze er bij Vitesse spijt van hebben''

0
''Soms hoop ik stiekem dat ze er bij Vitesse spijt van hebben''

Drie jaar speelde Mitchell van Bergen in de jeugdopleiding van Vitesse, maar pas na zijn overstap naar SC Heerenveen in 2018 is de 20-jarige aanvaller écht doorgebroken.  Vanavond wil Van Bergen tegen zijn oude club niets liever dan 'vlammen.'

Het droomscenario voor Van Bergen is dat hij in de laatste minuut de winnende goal maakt. "Dan ga ik echt uit mijn dak. Scoren wil ik altijd, in elke wedstrijd. Maar nu helemaal. Soms hoop ik stiekem dat ze er bij Vitesse spijt van hebben dat ze me anderhalf jaar geleden hebben laten gaan", vertelt Van Bergen in gesprek met de Leeuwarder Courant.

In eerste instantie was Van Bergen helemaal op zijn plek bij Vitesse, waar trainer Peter Bosz hem al op zestienjarige leeftijd liet debuteren. De jaren erop kreeg hij zo nu en dan speelminuten, maar echt gewaardeerd voelde hij zich niet. "Het plezier dat ik bij Vitesse op een gegeven moment helemaal kwijt was omdat ik niet de kans kreeg die ik verdiende, heb ik hier teruggevonden."

"Ik speel wekelijks en ben heel blij met wat ik heb. Ik voel me hier thuis", vervolgt de Brabander, die ambitieus is maar wel doordacht zijn carrière wil plannen. "Ik ga alleen weg als er echt sprake is van een sportieve verbetering. Zo ver kijk ik trouwens niet vooruit. Alleen de wedstrijd tegen Vitesse telt nu wat mij betreft."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!