Van Bergen dankt Bosz: ''Ik wist niet wat me die dag overkwam''

0
Van Bergen dankt Bosz: ''Ik wist niet wat me die dag overkwam''

Mitchell van Bergen is inmiddels alweer anderhalf jaar weg bij Vitesse, maar de 20-jarige aanvaller van SC Heerenveen is zijn oude club nog niet vergeten. Zeker het moment waarop hij als zestienjare puber debuteerde onder Peter Bosz, herinnert hij zich nog goed.

Een paar dagen voor zijn debuut moest hij zich melden bij de huidige trainer van Bayer Leverkusen. "Ik stond te trillen op mijn benen", vertelt Van Bergen in gesprek met de Leeuwarder Courant. Tegen FC Twente zat hij voor het eerst bij de selectie en mocht hij ook direct invallen. "Ik wist niet wat me overkwam die dag, het was ongelooflijk. Ik ben Bosz voor altijd dankbaar."

"Hij is precies zoals ik: een nuchtere man die zegt waar het op staat. Hij gunde mij een kans. In de voorbereiding van dat seizoen deed ik al 25 minuten mee tegen Oostende en tegen Dundee United was ik basisspeler. Toen was ik nog maar vijftien. Het was echt mooi. Sindsdien weet ik dat het wel wat wordt met mijn loopbaan", aldus de 20-jarige jeugdinternational.

Op dat moment was hij niet van plan om Vitesse amper twee jaar later alweer te verlaten. Maar omdat een echte kans uitbleef in Arnhem, haalde Gerry Hamstra (oud-hoofd opleiding van Vitesse) hem naar Friesland. "Net als aan Peter Bosz bewaar ik goede herinneringen aan Jan Olde Riekerink. Hij heeft me hier het vertrouwen gegeven als basisspeler."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!