Van Egmond: ''Dan had de penalty wel overgenomen moeten worden'' ''Zolang het niet concreet is, hoef ik er niet over na te denken'' 'Diep respect' voor Slutskiy: ''Zijn trainers die amper 'doei' zeggen' Oosting tevreden: ''Je moet niet vergeten waar we vandaan komen'' Vitesse houdt punt over aan doelpuntloos duel met Feyenoord

Oud-Vitessenaar Leerdam wil interlands voor Suriname spelen

( 0 reacties)
Oud-Vitessenaar Leerdam wil interlands voor Suriname spelen

Kelvin Leerdam is de volgende Nederlands-Surinaamse prof, die het proces heeft opgestart om voor het Surinaamse nationale team te gaan spelen. De verdediger annex middenvelder heeft een verzoek bij de FIFA ingediend.

De voetballer heeft een sterke band met Suriname. Hij is in Paramaribo geboren en zijn vrouw is ook afkomstig uit de voormalige kolonie van Nederland. De FIFA stelt als voorwaarde dat er een duidelijke familieband moet zijn tussen Suriname en de kandidaat-international. Ten minste één van de grootouders moet de Surinaamse nationaliteit hebben (gehad).

Door een zakenpaspoort kunnen de Surinaams-Nederlandse spelers voor Suriname spelen zonder hun Nederlandse nationaliteit in te hoeven leveren, weet De Telegraaf te melden. Leerdam blijft dus gewoon een Europeaan, maar kan zijn interlands gaan spelen voor het Zuid-Amerikaanse land. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 december 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›