Fräser over Vitesse-tijd: ''Hij heeft veel weg van Johan Cruijff''

0
Fräser over Vitesse-tijd: ''Hij heeft veel weg van Johan Cruijff''

Henk Fraser volgt Mason Mount met veel interesse bij Chelsea. De trainer had Mount onder zijn hoede toen hij coach van Vitesse was. De trainer was in zijn tijd als trainer erg onder de indruk van de Engelsman.

"Ik heb het genoegen gehad met Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Jonathan de Guzman te mogen werken", vertelt Fraser in gesprek met De Telegraaf. "Stuk voor stuk topspelers met op jonge leeftijd al een geweldige drive. Maar voor mijn gevoel was Mason nóg iets verder."

Eerst stelde Fraser hem niet op. "Omdat ik naar het fysieke keek en hij daarin echt nog stappen moest maken." Achteraf had de trainer het anders gedaan. "Ik had niet weken hoeven wachten. Het is misschien een rare vergelijking, maar Mason heeft veel weg van Johan Cruijff. Hij is pezig, watervlug en zó snel aan de bal en in zijn hoofd dat hij eigenlijk nooit in de duels komt. Net als Frenkie de Jong, zeg maar.”

Mount dwong zijn basisplaats helemaal zelf af. "Als zijn vader een gesprek met me wilde aangaan, ging dat niet op zijn Nederlands. Ouders klagen hier als hun kind niet speelt, maar voor Mason vroeg zijn vader alleen wat er beter moest, waarna hij aangaf dat Mason dan maar nóg harder moest gaan werken. En dat deed hij. Bij Chelsea geven spelers de coach elke dag voor de training een hand. En hoe teleurgesteld Mason ook was over zijn reserverol, dat deed hij bij mij ook gewoon. Om vervolgens honderd procent te geven, elke training."

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!