Snoei keert terug: ''Vitesse is een heel andere club geworden''

0
Snoei keert terug: ''Vitesse is een heel andere club geworden''

Voor Mike Snoei staat er komende dinsdag een speciale wedstrijd op het programma. De trainer van De Graafschap was jarenlang actief bij Vitesse. De oefenmeester weet nog goed hoe het voor hem begon in Arnhem.

"Ik ben door toenmalig voorzitter Karel Aalbers en Leo Beenhakker naar Vitesse gehaald. Ik was afgekeurd als voetballer en we zijn toen in Gelderland gaan wonen. En tot op de dag van vandaag wonen we daar nog steeds. Daar heeft Vitesse dus een hele belangrijke rol in gespeeld. De club heeft mij gewoon veel gebracht", legt Snoei uit in gesprek met Omroep Gelderland.

Voormalig geldschieter en bestuurder Jan Snellenburg is voor Snoei ook belangrijk voor zijn liefde voor Vitesse. "Hij is één van mijn fijnste voetbalvrienden en die nodigt mij nog wel eens uit bij Vitesse. Dan drinken we samen een goed glas wijn. Maar er zijn er natuurlijk ook veel vertrokken. Vitesse is enorm veranderd en een heel andere club geworden."

"De jeugdopleiding is altijd goed geweest, maar er lopen rond het eerste nu nauwelijks spelers rond uit de eigen opleiding. Mitchell van Bergen is vorig seizoen naar Heerenveen vertrokken en Buitink zit nu toch ook weer vaak op de bank. Dat vind ik wel eens jammer. Ik denk dat de mensen in de regio graag mensen zien als Pietje Velthuizen. Maar dat zijn keuzes die je maakt als club. Er is ergens ander voor gekozen en die lijn wordt doorgetrokken."

"In mijn tijd had Vitesse geweldige talenten. Door de financiële situatie moesten die jongens doorstromen. Het was ook het verzoek dat wij kregen. We kregen te horen dat Vitesse het over een andere boeg moest gooien. Noodgedwongen want de club moest overleven. Maar de opleiding is wel de levensader van een club en daarom vind ik het jammer dat je dat nu veel minder ziet", aldus Snoei.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!