Van Leeuwen: ''Heb het eerder meegemaakt bij Vitesse en AGOVV''

0
Van Leeuwen: ''Heb het eerder meegemaakt bij Vitesse en AGOVV''

FC Twente neemt vanaf komend seizoen de jeugdopleiding onder de loep. De Tukkers gaan een nieuwe samenwerking aan met Heracles Almelo. Volgens technisch directeur Ted van Leeuwen is dat van levensbelang.

"We hebben met een hoop concurrentie te maken, clubs die hebben afgesproken geen spelers bij elkaar weg te halen en dan bij ons uitkomen", zegt Van Leeuwen in gesprek met TC Tubantia. "We moeten onze academie zo aantrekkelijk maken, dat jeugdspelers niet weg willen gaan. Voorkomen dus dat een talent uit Borne naar Eindhoven verhuist om bij PSV te gaan spelen."

Van Leeuwen weet dat er een inhaalslag te maken is. "Je kunt niet echt zeggen dat we als Twente nog leading zijn op het gebied van de jeugd, vroeger wel. Maar het is de laatste jaren flink versloft, de club heeft een paar jaar stilgestaan, dan komt de jeugd als eerste in het geding. We kunnen het vanaf nu samen een mooie impuls geven."

FC Twente heeft al sinds 2003 een gezamenlijke jeugdopleiding met Heracles Almelo, maar de laatste jaren draagt Heracles alleen substantieel bij. "Dat komt voort uit de tijd van Munsterman", aldus Van Leeuwen, die weet dat FC Twente de buurman uit Almelo aan de kant schoof. "Twente trok het meer naar zich toe."

Van Leeuwen verwacht geen problemen tussen FC Twente en Heracles Almelo. "Ik heb het eerder meegemaakt in de gezamenlijke opleiding van Vitesse en AGOVV. We hebben daar nooit een conflict over gehad en evenmin last gehad van enig sentiment."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!