''De snelste of niet, belangrijker dat ik de snelheid goed gebruik''

0
''De snelste of niet, belangrijker dat ik de snelheid goed gebruik''

Issa Kallon is misschien wel een van de snelste spelers op de Nederlandse velden, maar tot een definitieve doorbraak bij Vitesse kwam het nooit. Inmiddels is de rappe buitenspeler in vaste waarde in de hoofdmacht van SC Cambuur.

Sprinten zit in zijn genen, maar hij heeft er ook hard voor getraind. "Ik heb nooit op atletiek gezeten, maar heb wel atletiektrainingen gevolgd. Dat deed ik bij Vincent Spier. Dat begon al toen ik nog bij Vitesse zat. En in mijn Utrecht-tijd heb ik ook met hem getraind", vertelt Kallon in gesprek met de Leeuwarder Courant.

"Onder begeleiding van Vincent heb ik veel gewerkt aan de snelheid op de eerste meters. Die zijn voor een voetballer belangrijk, zeker als je aanvaller bent", vervolgt hij. "Daarnaast deden we ook aan looptrainingen. Voor de techniek. Maar of ik nou de snelste ben of niet, belangrijker is dat ik de snelheid goed gebruik"

Met Cambuur bezet Kallon na acht wedstrijden de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie. "Het gaat hartstikke goed. We spelen prima en laten leuk voetbal zien. De onderlinge sfeer in de selectie is bovendien geweldig, we zijn echt een team. De samenwerking met de trainers is ook super. Dat helpt allemaal mee. Het is bij Cambuur leuker dan vorig jaar, dat durf ik wel te zeggen", aldus Kallon.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!