''In Spaanse media wordt hij gezien als een van de ontdekkingen''

0
''In Spaanse media wordt hij gezien als een van de ontdekkingen''

Na seizoenen in de Eredivisie bij SC Heerenveen en Vitesse komt Martin Ødegaard dit jaar uit in de Primera Division bij Real Sociedad, waar hij een goede indruk achterlaat. Desondanks had de middenvelder ook kans op speelminuten in Madrid.

"We hebben deze keuze vroeg gemaakt", aldus zaakwaarnemer Bjørn Tore Kvarme in het Noorse VG. "Samen met Real Madrid dachten we dat hij daar best kon blijven en speeltijd kon krijgen, maar de kans was klein dat hij genoeg zou spelen. Dus het was beter een club te vinden waar hij veel speelt en daar snel heen te gaan, in plaats van bij Real mee te blijven draaien, niet wetende wat de toekomst brengt."

Waar hij bij Heerenveen in de winterstop aansloot en in Arnhem aan het eind van de zomerse transferperiode, heeft hij bij Real Sociedad een groot deel van de voorbereiding meegemaakt. "Het was vooral erg belangrijk dat ik hier al voor de eerste wedstrijd ben gekomen. Het was lastig om twee keer laat of midden in het seizoen binnen te komen", aldus Ødegaard.

"De aanvallende middenvelder legde in de zomer de basis voor zijn sterke seizoenstart. Na een anoniem begin in het uitduel met Real Mallorca van afgelopen zondag trok Ødegaard het spel naar zich toe bij de Basken. Ook uit balbezit maakte de fitte Noor indruk door veel te druk te zetten op de tegenstander", schrijft Voetbal International.

"Volgens El Mundo Deportivo stonden zijn ploeggenoten versteld van zijn loopvermogen, die liefst 12.2 kilometer aflegde. Als klap op de vuurpijl maakte de twintigjarige linkspoot uit een counter die hij zelf opzette zijn eerste doelpunt in La Liga, met zijn eerste doelpoging in de competitie. Het bleek de winnende treffer."

"In Spaanse media wordt Ødegaard gezien als een van de ontdekkingen van de eerste twee speelrondes. Real Madrid zou naar verluidt met Real Sociedad hebben afgesproken dat Ødegaard in principe twee jaar in Baskenland speelt, maar De Koninklijke kan hem in de zomer terughalen. Het is wel duidelijk dat wanneer Ødegaard in zijn element is, niet alleen Sociedad maar mogelijk ook de grootmacht uit Madrid nog veel plezier aan hem kan beleven."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!