Oud-Vitessenaren adviseren Room: ''Ze zeiden dat ik het moest doen''

0
Oud-Vitessenaren adviseren Room: ''Ze zeiden dat ik het moest doen''

Na een goede Gold Cup maakte Eloy Room de overstap vanuit Nederland naar het Amerikaanse Columbus Crew. In de Verenigde Staten treft hij veel bekenden.

"We kunnen als Curaçao trots zijn op het bereiken van de kwartfinales en persoonlijk speelde ik een goed toernooi. Columbus zag dat ook en wilde de transfer snel rondmaken", vertelt Room in De Gelderlander. "Het was even lastig om tussen de wedstrijden door met mijn toekomst bezig te zijn. Het is een grote stap om naar Amerika te gaan en ik moest snel een beslissing maken. Maar het was een fantastische kans die ik niet wilde laten lopen. Het is allemaal goed gegaan en nu zit ik hier."

Room won advies in bij oud-teamgenoten Kelvin Leerdam en Guram Kashia. "Ze zeiden direct dat ik het moest doen", meent de oud-doelman van Vitesse. "De MLS groeit hard. Het wordt voor Europese spelers steeds moeilijker om hierheen te komen. Als je de kans hebt, moet je het doen. Het leven om het voetbal heen is hartstikke goed. Ik zie mooie steden en krijg de kans om via de sport heel de Verenigde Staten door te reizen. Dat is voor mij een droom die uitkomt."

"Columbus Crew is een club met historie, maar onder de oude eigenaren waren ze een beetje weggezakt. Nu is er een plan met veel ambitie. Dat sprak mij meteen aan bij de besprekingen", vervolgt de keeper, die in Ohio onder meer met Youness Mokhtar speelt. "Ik kende hem nog niet persoonlijk, maar we hadden wel vaak tegen elkaar gespeeld. Het is altijd fijn om een andere Nederlander bij je te hebben."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!