''In Nederland zou ik alleen voor Vitesse een uitzondering maken''

0
''In Nederland zou ik alleen voor Vitesse een uitzondering maken''

Hij doorliep de jeugd van Vitesse en behoorde lange tijd bij de A-selectie van Vitesse. Na een mindere periode bij PSV speelt Eloy Room nu in Amerika bij Columbus Crew.

Na twee jaar op de bank zitten bij PSV, kon hij transfervrij vertrekken uit Eindhoven. Hij kon naar verschillende clubs in Nederland, maar was toe aan een buitenlands avontuur. "In Nederland heb ik alles wel meegemaakt. Ik won de beker met Vitesse en speelde Europees voetbal. Bij PSV maakte ik het kampioenschap en de Champions League mee."

"Op een gegeven moment ken je alle stadions en de mensen. Ik was na toe aan iets nieuws. In Nederland zou ik alleen voor Vitesse een uitzondering maken, maar ik zat met mijn hoofd al in het buitenland", vertelt hij in de Gelderlander.

Na de Gold Cup met Curaçao zou hij beslissing maken over zijn toekomst, maar al voor de kwartfinale deed Columbus Crew hem een aanbod. Bij de Amerikaanse ploeg wordt er van de 30-jarige doelman verwacht dat hij de organisatie neerzet en zijn teamgenoten coacht. "Dat is wat de trainer van me verlangt. Het is voor mij een automatisme om me te laten horen. En het begin is goed. We zijn nog ongeslagen sinds ik hier ben", vertelt hij.

"Het is snel gegaan. Als je me dit van tevoren gezegd had, had ik je niet geloofd. Ik zit er nu nog midden in, maar straks komt de tijd om te beseffen wat er allemaal is gebeurd."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!