"Kijk je goed naar dit elftal, dan is dat bijna voor iedereen zo''

0
"Kijk je goed naar dit elftal, dan is dat bijna voor iedereen zo''

Vitesse-speler Eli Dasa doet het momenteel erg goed in Arnhem. De rechtsback rendeert goed aan de rechterkant en is dan ook onomstreden.

"Ik speel echt volledig in mijn kracht hier", vertelt hij in Voetbal International. "En kijk je goed naar de compositie van dit elftal, dan is dat bijna voor iedereen zo. Riechedly Bazoer was toch altijd een middenvelder, en zie hem nu als vrije verdediger, ik weet soms niet wat ik zie. Positioneel zo sterk, altijd op de goede plek, maar ook vaak inschuivend en het spel verdelend. En zo kun je het hele elftal afgaan."

De Arnhemmers stellen zich echt in op hun tegenstanders, weet Dasa. "Tegen Fortuna Sittard thuis bleef het heel lang 0-0, zij groeven zich in en wij vonden de oplossing niet. Dan moet je dus iets anders uit de kast trekken. Dat werden twee doelpunten vanuit dode spelmomenten. Maar wel momenten waarop we al heel veel hadden geoefend. Waar een idee achter zat."

Deze winterstop kan hij niet terug naar zijn familie in Israël. "Ja, dat is wel apart, omdat ik als international natuurlijk wél continu heen en weer ben gevlogen. Maar vind je het erg als ik dat niet erg vind? Ik bedoel: hoe bevoorrecht kan je zijn? Ik mag gewoon voetballen, mijn beroep uitoefenen, krijg iedere maand mijn salaris. Dat zijn zoveel lichtpunten waar ik liever naar kijk en waar ik me zo bewust van ben", besluit de Israëlier.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!