Dasa heeft doel bereikt: ''Trotser op dan op titels en interlands''

0
Dasa heeft doel bereikt: ''Trotser op dan op titels en interlands''

Een van de meest onopvallende krachten bij Vitesse dit seizoen is de Israëlier Eli Dasa. De rechtsback had dan ook nooit als doel om bekend te worden.

Zijn belangrijkste doel is het helpen van zijn familie in Israël. "Ik wilde geen beroemde voetballer worden omdat ik zo nodig moest voetballen", legt hij uit in Voetbal International. "Ik wilde een weg zoeken waardoor we het allemaal beter zouden krijgen. De kortste weg was voetballer worden, de criminaliteit was natuurlijk een andere route die veel mensen namen. Maar gelukkig had ik strenge ouders, die ons goed in de gaten hielden."

"Ik speelde eerst dik honderd wedstrijden bij Beitar Jeruzalem en daarna bij Maccabi Tel Aviv", vertelt Dasa. "Daar werden we zelfs kampioen, wonnen we twee keer de beker. Natuurlijk ben je trots en geniet je van het voetbal. Maar bovenal had ik mijn doel bereikt. Ik had een uitweg gevonden om het leven van mij en de mensen die ik liefheb beter en makkelijker te maken. Daar ben ik trotser op dan op mijn titels of interlands."

"Ik wilde heel graag naar Nederland", laat de Israëlier weten. "Niet alleen omdat het een van de betere competities is, maar ook omdat ik in Israël met jullie voetbalmensen heb gewerkt. Dat was enorm inspirerend. We hadden Jordi Cruijff als technisch directeur, later kwam ook Peter Bosz, het voetbal dat hij wilde spelen was heerlijk. Aanvallen, balbezit, ageren, dat is toch wat iedere voetballer wil?"

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!