Technisch directeur Spors onthult specialiteit: ''Ik ben innovatief''

0
Technisch directeur Spors onthult specialiteit: ''Ik ben innovatief''

Sinds een paar weken is de jonge Duitser Johannes Spors technisch directeur van Vitesse. Zijn specialiteit: scouting via data. 

De 37-jarige Spors kan namelijk niet terugkijken op een rijk voetbalverleden, hij rolde als student sportwetenschappen en politicologie in het profvoetbal. Maar een laptopdirecteur wil hij niet genoemd worden.

"Vergeleken met vijf, zes jaar geleden is er meer en veel betere data beschikbaar. Ik ben innovatief en probeer daar gebruik van te maken. Maar dat kan nooit een vervanging zijn van het bekijken van wedstrijden in het echt of op televisie. Ik ben niet die vent die de hele dag op de laptop naar cijfers loopt te staren,'' vertelt Spors aan de NOS.

Een moeilijker moment om te beginnen als technisch directeur is bijna niet denkbaar. Door de coronacrisis is de situatie compleet veranderd. Spors heeft zo zijn eigen manier van te werk gaan. "Niemand weet hoelang het gaat duren voor er weer gevoetbald wordt, met of zonder supporters. Dat heeft enorme gevolgen voor de begroting", aldus Spors. "Voor jonge talenten is dit misschien niet zo'n slechte tijd. Zij gaan een kans krijgen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!