''Een stadion afhuren waar je alle wedstrijden achter elkaar speelt''

0
''Een stadion afhuren waar je alle wedstrijden achter elkaar speelt''

Paul Depla, burgemeester van Breda en woordvoerder van de burgemeester van de 31 speelsteden uit het betaald voetbal, denkt dat er nagedacht moet worden over bijzondere oplossingen in verband met de coronacrisis.

"Eerst moet je je afvragen: hoe maak je de competitie coronaproof? De ‘oude’ competitie als uitgangspunt nemen en alles hetzelfde laten, alleen zonder publiek, daarvan vraag ik mij af of dat kan", vertelt Depla aan het NRC. "Daarom moeten we verschillende scenario’s ontwikkelen, over hoe de competitieopzet eruit kan zien. Bijvoorbeeld: is uit en thuis spelen nog relevant als je zonder publiek speelt? Weet ik niet."

Depla stelt dat een deel van het thuisvoordeel verdwijnt zonder publiek. "Ja. Tegelijkertijd zit er een andere kant aan. Als je eerst zonder publiek Feyenoord-Ajax speelt en later mét publiek Ajax-Feyenoord, kan dat van invloed zijn. Ervan uitgaande dat het thuisspelende team voordeel heeft mét publiek."

Daarom moet er nagedacht worden over de vraag: moet er in het eigen stadion gespeeld worden? "Daarvan is nu de vraag of je op die plek zou spelen. Misschien kun je een stadion afhuren waar je alle wedstrijden achter elkaar speelt. Het idee van wat straks een thuiswedstrijd is, kan veranderen. We redeneren nog te veel vanuit de manier zoals het altijd is gegaan. De vraag is of dat verstandig is."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!