''Wat hebben we aan dat VAR-systeem? Allemaal één groot theater''

0
''Wat hebben we aan dat VAR-systeem? Allemaal één groot theater''

Bjorn Courbois heeft nog altijd geen goed woord over voor de arbitrale beslissingen die werden genomen tijdens Vitesse - PSV. Met name het optreden van de VAR steekt de oer-supporter.

"Als je dat moment met Denzel Dumfries terugziet, dan is dat toch geen penalty", zegt hij in De Les van Vites, een rubriek van De Gelderlander. "Er klopte niets van de beslissingen. Als voetbalsupporter word je er moedeloos van. Wat hebben we aan dat VAR-systeem als het op deze wijze wordt gebruikt? Nu ondervinden wij er het nadeel van. Dan is een andere club aan de beurt. Een wedstrijd wordt zo wel verpest." 

Volgens Courbois begint voetbal op ballet te lijken. "Het is allemaal één groot theater. Introdans. Ik kon het vanaf mijn kant van het stadion (Zuid-tribune) niet beoordelen. Maar als je dat dan terugziet, weet je genoeg. Hij (Dumfries, red.) maakt heel handig gebruik van de regels. Hij loopt de bal gewoon over de achterlijn, hè. En dan valt hij. Kom op, dat is toch gene penalty? Echt, als we daar al een penalty voor gaan geven..."

De vierde plek lijkt inmiddels onhaalbaar voor Vitesse. De Arnhemmers moeten een ticket voor de play-offs zien veilig te stellen. "Ik hoop dat ze naar hun topvorm toe werken en er dan staan in de play-offs. Maar zelfs dan. Die hele eredivisie is niet goed, dus we maken altijd kans", aldus Courbois.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!