VIDEO | Samenvatting: Vitesse geeft voorsprong uit handen tegen PSV

Dat Vitesse zich wou revancheren van het 5-0 verlies eerder dit seizoen in Eindhoven en voor het eerst in het GelreDome wou winnen van PSV was duidelijk. Door vroeg druk te zetten en overwegend goed te verdedigen, probeerde Vitesse, tevergeefs, voor de overwinning te gaan. Er werd met 1-2 verloren van PSV.

PSV had het meeste balbezit maar het lukte ze niet om in de buurt van Pasveer te komen. Vitesse lukte het wel en hadden enkele grote kansen, maar tot doelpunten kwam het niet. De Eindhovenaren mocht daardoor van geluk spreken dat ze met 0-0 gingen rusten. Het enige smetje op de saaie eerste helft is het geblesseerd uitvallen van Bryan Linssen met een vloetblessure door een botsing met PSV'er Rosario.

Vitesse ging in de tweede helft verder waar het gebleven was, wat leidde tot de 1-0 van Matavz in de 50e minuut. Hierdoor PSV wakker. Dumfries ging aanvallender spelen, met als gevolg dat hij in de zestien werd neergelegd door Obispo. Lammers schoot die vervolgens koeltjes binnen. Beide ploegen gingen vervolgens met nog meer vuur spelen, wat tot een doelpunt van Gakpo leidde in de 64e minuut. Een eind offensief van de Arnhemmers mocht niet meer baten, waardoor er werd met 1-2 verloren van PSV.

Opstelling Vitesse: Pasveer; Dasa, Obispo (87. Grot), Doekhi, Brenet (74. Clark); Tannane, Tronstad, Tannane; Dicko, Matavz, Linssen (33. Buitink).

Opstelling PSV: Unnerstall; Dumfries, Schwaab, Viergever, Rodríguez; Rosario, Thomas, Hendrix (34. Gutiérrez) ; Ihattaren (87. Doan), Lammers, Gakpo (70. Bruma).