Sturing ziet veldspel beter worden: ''Een positieve ontwikkeling''

0
Sturing ziet veldspel beter worden: ''Een positieve ontwikkeling''

Edward Sturing is tevreden over het trainingskamp in Portugal. De Arnhemmers hebben intens gewerkt met het nieuwe systeem van de oefenmeester.

Leonid Slutskiy begon het seizoen als trainer van Vitesse en hij wilde vanuit een gesloten organisatie winnen. De huidige trainer wil voetballend overwinningen over de streep halen. Dat is voor de selectie een hele omschakeling. ''Gedurende de week is het positiespel sterk verbeterd. Bij vlagen zien we in wedstrijden dat het balbezit beter is geworden. Daarin zit een positieve ontwikkeling'', erkent Sturing in De Gelderlander.

De oefenmeester ziet dus vooruitgang, maar hij plaatst ook een kanttekening. ''Al dat balbezit levert ook nog te weinig op. Ik wil dat we veel meer naar voren doordraaien en de aanval zoeken. De opbouw verzorgen, waarna de middenvelders de bal terugkaatsen schiet niet op.''

Niet alleen voetballend zijn er nog genoeg verbeterpunten voor de Arnhemmers. ''Er is in Portugal keihard getraind. We hebben op fysiek vlak grote stappen gemaakt. Maar er moet nog inhoud bij. Wij moeten op conditioneel vlak echt veel beter worden. Zeker om onze speelstijl uit te kunnen voeren'', besluit Sturing.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!