Van Wijk: ''Dat is op de spelersmarkt gevoelige informatie''

0
Van Wijk: ''Dat is op de spelersmarkt gevoelige informatie''

Ondanks het vertrek van landgenoot en trainer Leonid Slutskiy en de slechte periode waar Vitesse doorheen ging, blijft Valeri Oyf achter Vitesse staan.

De Russische eigenaar wil de financiële verliezen wel omlaag brengen, vorig seizoen moest hij een gaf van 16,5 miljoen euro dichten, en heeft bij Vitesse aangegeven tot 2022 garant te staan. "We willen in balans komen. Dat blijft een taak voor de club", stelt Pascal van Wijk.

Aan het spelersbudget wordt niets veranderd, die blijft op 10 miljoen euro staan. Over fondsen voor de transferperiode doet Vitesse echter geen uitspraken. "Dat is op de spelersmarkt gevoelige informatie", legt de algemeen directeur in De Gelderlander uit. "Wij hebben alle vertrouwen in deze groep. Maar we weten dat de komende zomer ook veel contracten aflopen (in totaal elf spelers, LL). Er zijn mogelijkheden. Maar we gaan niet in op bedragen."

Na het ontslag van Slutskiy, nam Joseph Oosting tijdelijk zijn taken over. In Portugal staat de nieuwe trainer, Edward Sturing, voor de groep. "Die keuze krijgt sympathie vanuit de achterban", weet Van Wijk. "Joseph Oosting verdient alle lof als interim. Hij heeft de crisis de kop in gedrukt. We mikken op Europees voetbal. Dat doel blijft volledig overeind staan."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!