Linssen: ''Op dat soort momenten was hij echt een vader''

0
Linssen: ''Op dat soort momenten was hij echt een vader''

Bryan Linssen groeide op zonder vader, zijn broer Edwin, jeugdtrainer bij Vitesse, heeft die rol overgenomen in het gezin.

"Onze familie bestaat uit vechter, doorzetters. Opgeven bestaat niet. Dat is na mijn vaders dood heel erg gaan leven", vertelt Edwin in CCVS. "Er is veel gebeurd in onze familie. Daardoor hebben Bryan en ik ook een bepaalde overlevingskracht, waarvan we in de voetballerij veel profijt hebben. Waar anderen afhaken, gaan wij door."

"Na de dood van onze vader werd ik als oudste automatisch hoofd van het gezin", aldus de jeugdtrainer van Vitesse Onder 17, die hierdoor een goede band met zijn broertje heeft opgebouwd. "Ik zou toch wel zeggen dat Edwin meer mijn broer dan mijn vader is", reageert Bryan. "Dat was vroeger misschien anders."

"Ik weet nog wel dat ik Fortuna voetbalde en dat ik twee dagen voor een wedstrijd in het zwembad lag, vol in de zon. Edwin werd gek. 'Ben je niet goed bij je hoofd?', riep hij dan", blikt de aanvaller terug. "Ik had er helemaal niet bij stilgestaan dat dat niet goed was. Op dat soort momenten was hij echt een vader. Nu zijn we vooral vrienden van elkaar."

Dat nauwe contact is tot op de dag van vandaag te zien. "We bellen elke ochtend als we in de auto zitten op weg naar de club", zegt Edwin. "Elke dag ja. Meestal na de training ook nog een keer. En vaak 's avonds ook nog als het zo uitkomt. Even elkaar stem horen. Hoeft ook helemaal niet lang te zijn. Dat je ophangt en denkt: 'Waarom heb ik eigenlijk gebeld, want het ging nergens over."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!