Van Egmond: ''Dan had de penalty wel overgenomen moeten worden''

0
Van Egmond: ''Dan had de penalty wel overgenomen moeten worden''

De arbitrage van dienst bij Vitesse tegen Feyenoord heeft niet goed opgetreden. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond laat zondagavond weten dat de strafschop tóch overgenomen had moeten worden.

"De ingreep van de assistent om de strafschop over te laten nemen was dus onterecht", concludeert Van Egmond bij FOX Sports.  "Het is wel degelijk van belang. Het is iets dat we nog met elkaar moeten evalueren, want het lijkt erop dat in dit geval de penalty wel degelijk overgenomen had moeten worden, omdat er te vroeg is toegelopen."
 
"Het is alleen de vraag of de VAR daarvoor in had mogen grijpen, want daar is die VAR dan weer niet voor. We gaan het protocol erop nalopen", vervolgt Van Egmond. "Het maakt niet uit van welk team de spelers te vroeg zijn toegelopen. Je moet het zo zien: als een verdediger een terugkomende bal wegschiet, dan is dat moment sowieso te beoordelen voor de VAR."

"Hetzelfde geldt voor de aanvaller als hij te vroeg inloopt en de bal inschiet of probeert in te schieten. Dan kan de VAR ook ingrijpen voor te vroeg toelopen, als de scheidsrechter dan al niet heeft ingegrepen. We moeten even goed kijken hoe dit staat verwoord in het protocol en of dit wellicht op een andere wijze toegepast had moeten worden", besluit de oud-scheidsrechter zijn uitleg.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!