''De chemie tussen de spelers en Slutskiy lijkt uitgewerkt''

0
''De chemie tussen de spelers en Slutskiy lijkt uitgewerkt''

Nu het niet goed gaat bij Vitesse wordt er natuurlijk naar gekeken waar het niet goed gaat. Daarin ziet clubwatcher Richard van der Made dat Vitesse countervoetbal speelt en dat nog niet eens goed uitvoert. 

"De chemie tussen de spelers en Slutskiy lijkt uitgewerkt'', zegt Van der Made in gesprek met NOS. ''Er staat geen team dat voor de trainer wil vechten. Het is veel te afwachtend, de ploeg gaat niet uit van eigen kracht. Ze spelen geen aanvallend voetbal, terwijl dat nota bene wel in het beleidsplan van Vitesse staat. Maar Russen kijken daar toch heel anders tegenaan. Die willen veel meer uit de organisatie spelen en wachten op fouten van de tegenstander. Vitesse heeft ook het laagste balbezitpercentage van de eredivisie, iets meer dan 40 procent. Dat bewijst dat Vitesse eigenlijk gewoon countervoetbal speelt."

En countervoetbal is niet iets wat gewaardeerd wordt in de Gelredome. "Absoluut niet. Het spel is saai en dat wordt niet gepruimd. De fans hebben er genoeg van. Ik heb dit seizoen al een paar keer meegemaakt dat het publiek in de Geldredome al na twintig minuten begon te fluiten. De fans zijn niet tevreden, maar de spelers en de clubleiding ook niet."

''Maar vorig jaar was dat eigenlijk ook al zo. En toen was er ook al kritiek. Slutskiy had aangekondigd dat Vitesse dit seizoen zou aanvallen, zowel uit als thuis, dominant zou spelen en met drie spitsen. Maar daar is vooralsnog weinig van terechtgekomen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!