Basisplek voor Buitink: ''Je kon het inderdaad wel een beetje zien''

0
Basisplek voor Buitink: ''Je kon het inderdaad wel een beetje zien''

Hij kwam dit seizoen nog niet verder dan 102 minuten, maar dit weekend kan Thomas Buitink tegen Sparta op een basisplek rekenen. De 19-jarige spits wordt door trainer Leonid Slutskiy als rechtsbuiten geposteerd.

"Je kon het inderdaad wel een beetje zien, al is het nooit zeker", is Buitink eerlijk in gesprek met Omroep Gelderland. "Het liefst sta ik in de spits, want ik ben een echte spits. Maar hangend op deze positie kom ik veel naar binnen en hoop ik ballen te krijgen waar ik iets mee kan doen."

Buitink is blij dat hij eindelijk de kans krijgt van Slutskiy. De Vitesse-aanvaller kan niet wachten om zondag tegen Sprarta an de aftrap te verschijnen.  "Je wil minuten in de benen hebben en belangrijk zijn", geeft hij te kennen. "Ik krijg nu het vertrouwen en ben daar blij mee."

Buitink mag dan nu het vertrouwen krijgen, het is niet uitgesloten dat hij in januari een transfer maakt. Onder andere SC Heerenveen en AA Gent hebben een oogje op de aanvaller. "Ik kan er niet omheen. De contacten met Heerenveen zijn er al sinds vorige zomer", lacht Buitink.

"Alleen focus ik me nu vooral op Vitesse. We zien wel wat er in de winter gebeurt en wat reëel is", vervolgt hij. "Wat geeft mij de beste toekomst. Is het niet hier dan ergens anders, maar ik hoop hier bij Vitesse. Ik hou van deze club en zit hier nu al tien jaar. Het gaat erom wat voor mij het beste is.'

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!