Trefzekere Matavz loopt EK mis met Slovenië na nederlaag in Polen

133651 90c150a319bbf59ffbc07ce65a02fdfa

Slovenië is dinsdag het EK definitief misgelopen. Na een 2-3 nederlaag in Polen is kwalificatie  voor de Slovenen uitgesloten.

Tim Matavz kon dinsdag op een basisplek rekenen bij Slovenië. De Vitesse-aanvaller stond tegen Polen in de spits geposteerd en was bovendien trefzeker. In de 14e minuut maakte hij de 1-1. Een paar minuten voor tijd werd Matavz naar de kant gehaald.

In een spectaculair duel was het voor Polen na drie minuten al raak. Sebastian Szymanski opende de score, waarna Tim Matavz de score tien minuten later gelijktrok. Pas in de tweede helft nam Polen via Robert Lewandowski opnieuw afstand van Slovenië.

Desalniettemin kwamen de Slovenen opnieuw langszij. Josip Ilic maakte in de 61e minuut de 2-2, maar dat bleek niet genoeg voor een gelijkspel. Jacek Goralski besliste de wedstrijd in de 84e minuut in het voordeel van Polen.