Obispo en invaller Buitink fors onderuit met Oranje O20

132587 c0e7e3f80d811f63d2a678db0cab5ba9

Oranje Onder 20 heeft vrijdag met 1-4 verloren van de leeftijdsgenoten uit Tsjechie. Vitesse-speler Armando Obispo mocht vanaf het begin spelen en Thomas Buitink kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen.

De spits kwam in het veld kort na de tweede goal van de tegenstander. Na veertien minuten spelen opende Tsjechië al de score tegen Nederland. Rusek Antonin was de maker van de eerste treffer. Lukas Husek schoot twintig minuten voor tijd de 2-0 tegen de touwen. Met Buitink binnen de lijnen vielen er nog drie doelpunten.

Stephan Krunert breidde de score een kwartier na het tweede doelpunt verder uit. Met een doelpunt in blessuretijd leek Jurgen Ekkelenkamp de eer te redden voor Oranje O20, ware het niet dat Richard Sadlacek in extremis de marge van drie doelpunten herstelde en de eindstand op 1-4 in het voordeel van Tsjechië bepaalde.