Van den Brom bekritiseert Vitesse: ''En dat op dit knollenveld''

0
Van den Brom bekritiseert Vitesse: ''En dat op dit knollenveld''

John van den Brom baalt van de nederlaag van zijn ploeg tegen Vitesse. Volgens de trainer van FC Utrecht waren de Domstedelingen namelijk de bovenliggende partij.

"Wij hebben grote delen gedomineerd. Ik vind ook dat wij goed voetbal op de mat hebben gelegd. Zeker na rust", blikt Van den Brom terug bij De Gelderlander. "We sneden er in de beginfase al een paar keer doorheen, met Gyrano Kerk."

Het killersinstinct ontbrak volgens de trainer. "Maar we creëerden dan niet de kansen. De laatste fase is er dan niet. Toch tel ik vier, vijf echte mogelijkheden om een goal te maken", zegt hij. "Dan is één doelpunt uit de tweede lijn (schot Adam Maher, red.) te weinig. Dat moeten we onszelf aanrekenen."

Dat FC Utrecht kon domineren, kwam ook door de speelwijze van Vitesse. "Je weet hoe ze spelen. Dit doen ze het hele seizoen al zo", stelt Van den Brom. "Ze wachten en zakken terug. Ze peren dan de bal naar voren en hopen dat ze in de counter gevaarlijk kunnen zijn."

"Uiteindelijk winnen ze hier. Ze worden in die strijdwijze nog bevestigd ook. Maar dat is voor Vitesse. Ik kijk naar mijn team. Wij durfden te voetballen. En dat op dit knollenveld. Het spel stemt me tevreden, het verlies is zuur", besluit de trainer.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!