Slutskiy: ''Op voetbalvlak kunnen we echt niet tevreden zijn''

0
Slutskiy: ''Op voetbalvlak kunnen we echt niet tevreden zijn''

Vitesse staat vierde in de Eredivisie, niet door geweldig spel maar door teamspirit, vechtlust en karakter. Op voetbaltechnisch vlak rinkelen echter de alarmbellen in Arnhem, beaamt trainer Leonid Slutskiy.

"Puur op basis van die statistieken kan ik niet klagen", stelt Slutskiy in De Gelderlander. "In resultaat zie ik stabiliteit. Maar op voetbalvlak kunnen we echt niet tevreden zijn. In aanvallend opzicht valt nog heel veel winst te behalen. Te vaak is ons spel rommelig. Het voetbal moet veel beter. Slagen we daar in, dan kunnen we ook makkelijker resultaten neerzetten."

"We hameren echt op meer aanvalslust", vervolgt de Rus. "We willen juist meer naar voren. Met structuur. Met initiatief. Maar telkens weer lopen we als blok achteruit. Zo verliezen we de grip op wedstrijden. We geven nu tegen Utrecht niet eens veel kansen weg. Defensief staan we al wel goed. Maar we hebben slechts een half uur de controle gehad. De dominantie. Daarna voerde Utrecht de regie."

De trainer ziet de transferwindow en een vrijwel nieuw team als oorzaak. "Kijk naar onze laatste linie. Daar zijn Danilho Doekhi en Max Clark blijven staan. Maar zij zaten vorig seizoen ook heel vaak op de bank", zegt Slutskiy. "Eli Dasa, Julian Lelieveld en Armando Obispo zijn nieuw. Ook Remko Pasveer (doelman, LL) heeft vorig jaar niet alles gespeeld."

"Hetzelfde gaat op voor ons middenveld, met Riechedly Bazoer en Oussama Tannane. En voorin met Nouha Dicko", gaat hij verder. "Met zo'n gedaanteverwisseling hebben spelpatronen en automatismen ook tijd nodig. Dan nog: er is werk aan de winkel. De uitvoering moet verbeteren. Dat heeft onze volledige aandacht."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!