Buitink biecht op: ''Dat vond ik lekker en kon ik echt van genieten''

0
Buitink biecht op: ''Dat vond ik lekker en kon ik echt van genieten''

Als professioneel voetballer is het belangrijk om bepaalde ritmes te hebben om optimaal te kunnen presteren, dat weet spits Thomas Buitink als geen ander. In gesprek met FC Afkicken praat hij over zijn carrière effect heeft op zijn slaapritme en voedingspatroon.

“Meestal probeer ik om half tien in bed te liggen en om tien uur echt te slapen. Ik moet echt genoeg slapen, anders ben ik niet vooruit te branden de volgende dag. Ik vind dat soms best wel irritant dat dat zo is, want ik hoor ook dat jongens later naar bed gaan.”

Dit was echter niet altijd het geval voor de jonge spits. “Vroeger had ik er wel een handje van om laat naar bed te gaan, maar toen zat ik altijd tot laat op de bank met mijn vader voetbal te kijken. Nu probeer ik wel iedereen in mijn familie erin mee te trekken dat we vroeger naar bed gaan, want ik vind wel dat slaap heel belangrijk is.”

Daarnaast heeft hij ook zijn voedingspatroon flink aan moeten passen. “Ik ging vroeger echt vaak naar de Mac Donalds en Burger King. Dat vond ik lekker en kon ik echt van genieten. Toen ik op school zat ging ik wel twee keer per week met vrienden naar een fastfoodketen. Dat was wel echt slecht”, biecht hij op.

“Toen ik door Henk Fraser werd opgeroepen omdat Tim Matavz geblesseerd was, ging ik wel op mijn eten en drinken letten. Ik was nooit te dik, maar het is gewoon niet goed. Toen dacht ik wel: Ik moet professioneler worden en echt op mijn eten en drinken letten.”

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!