''Er was wel interesse, maar ik wou niet naar het buitenland''

0
''Er was wel interesse, maar ik wou niet naar het buitenland''

Thomas Buitink stond de afgelopen weken in de interesse van sc Heerenveen, maar had op vijftien-jarige leeftijd al de kans om naar het buitenland te vertrekken.

“Ik was vijftien en toen debuteerde ik in de tweede divisie tegen AFC. Daarna was het heel heftig en kwamen er echt veel clubs", vertelt hij bij FC Afkicken. "Toen was ik vijftien en ik wist niet beter dan dat ik het hier goed had. Het buitenland is heel mooi, maar ik zat op dat moment echt goed hier en ik kreeg veel vertrouwen.”

“Het is er niet van gekomen omdat ik al vroeg tegen mijn zaakwaarnemer zei: Ik wil gewoon bij Vitesse blijven. Er was wel interesse om te praten, maar op dat moment zei ik al tegen mijn zaakwaarnemer en ouders: Dit gaat hem toch niet worden. Ik ben vijftien en ga niet naar het buitenland. Ik zou alles weggooien wat ik hier had opgebouwd. Natuurlijk, als je niet slaagt kan je altijd terug naar Nederland, maar het vertrouwen was hier heel groot.”

Het feit dat hij heel hecht is aan zijn thuissituatie droeg hierbij aan mee. “Ik denk dat als ik niet hecht was geweest aan mijn thuissituatie ik wel interesse had gehad in het buitenland en had gepraat. Maar ik ben heel erg gehecht aan mijn ouders en vriendin, dus ik zou het heel lastig vinden om uit mijn vertrouwde omgeving te stappen. Soms is het wel goed om uit je comfortzone te stappen zodat je ervaring opdoet in het buitenland of bij andere clubs.”

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!